Byggeriet tilpasser sig klimaændringer

Vindspærre af folie, pap og gipsplader bliver efterhånden skiftet ud med såkaldt windstopper, der kan holde til ekstremtvejr.

Klimaændringer har medført ekstremt udvejr, der skal blæse byggepladser omkuld. Klimaændringerne har også medført fugtigere vejr, der kan være årsag til udvikling af skimmelsvamp.

Derfor er salget af vindspærren Windstopper mangedoblet i Grønland, skriver Mestertidende.

Byggematerialer af krydsfiner og andre materialer er såbart overfor fugt. Og fugtige byggematerialer kan være årsag til udvikling af skimmelsvamp, der efterhånden er et stort problem i hele Grønland.

Nu har Cembrits udviklet en vindspærre, der er lavet af fibercement og den absorberer ikke fugt som træplader.

- Vindspærren kan holde til at sidde ubeskyttet i lang tid, inden man får lukket huset med beklædning, hvilket er grunden til, at vi helst ikke vil bruge andet. Vejret heroppe kan således overraske, så vores byggematerialer skal simpelthen kunne holde til at sidde ubeskyttet gennem en grønlandsk storm, forklarer entrepriseleder hos Permagreen Torben Olsen til Mestertidende.

Entreprenører stopper ofte udendørsarbejde, når vejret er for dårligt og dermed kan de gamle vindspærrer af sårbart materiale står uden beskyttelse i det fugtige vejr i flere dage.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt