Byggerier kan endelig sættes igang

Byggeriet af i alt 72 boliger i henholdsvis Sisimiut, Ilulissat og Qaqortoq er nu endelig klar til at gå i gang.
Skrevet af Karsten Sommer
28. marts 2012 06:34

Der har fra flere sider tidligere været rejst kritik af at byggeriet ikke for længst var sat i gang. Udsættelsen skyldtes at Selvstyret sidste år nægtede at godkende de første bud på byggerierne, fordi de mente det måtte kunne gøres billigere.

Og nu, hvor byggerierne altså kan sættes i gang, er Naalakkersuisoq for boliger, Jens B. Frederiksen, glad for at man dengang stod fast.

Husene opføres nemlig nu til en kvadratmeterpris, der er væsentligt lavere end de første bud, der dengang alle lå på over 20.000 kroner pr. kvadratmeter.

Byggerierne i Sisimiut og Qaqortoq opføres for under 17.000 kroner pr. kvadratmeter, mens prisen i Ilulissat er en anelse højere, nemlig små 17.800.

Tilbage i august 2011 kom blandt andet Grønlands Arbejdsgiverforening med en hård kritik af Selvstyret for at have afvist de oprindelige tilbud på over 20.000 kroner pr. kvadratmeter. GA mente ganske enkelt, at det var umuligt at få kvadratmeterpriserne længere ned. Men virkeligheden har heldigvis vist sig at være en ganske anden, siger Jens B. Frederiksen.

- Jeg er stolt over, at vi holdt fast i vores overbevisning, og fik kvadratmeterpriserne ned på et acceptabelt niveau. På den måde får vi nu mere byggeri for de samme penge, siger Jens B. Frederiksen.

I Sisimiut og Qaqortoq står Permagreen for byggeriet. I Sisimiut bygges tre byhuse med i alt 36 boliger, i Qaqortoq bygges et enkelt byhus med 12 boliger. I Ilulissat er det Sannassisoq der bygger to byhuse med i alt 24 boliger.

Direktør i Permagreen, Preben Kold Larsen, oplyser at de første spadestik til de nye huse tages den 1.juni, både i Sisimiut og Qaqortoq.
I Ilulissat regner Sannassisoq´s direktør Knud Andersen, med at man går i gang allerede den 1.maj.