Byggeri skal udliciteres påny

Byggeselskabet Greenice, der står bag byggeriet af levnedsmiddelskolen INUILI i Narsaq, er nu gået konkurs.
Skrevet af Nûno Isbosethsen
05. oktober 2011 16:07

Den islandske virksomhed fik opgaven for næsen af grønlandske virksomheder. Men nu har Greenice pakket alt ned, og derfor skal opgaven endnu engang udliciteres.

-  Byggeriet er midlertidigt standset, fordi entreprenøren er gået konkurs, siger projektchef i boligselskabet INI A/S Robin Svendsen.

-  De opgaver som entreprenøren havde, skal udliciteres påny, siger Robin Svendsen. 

Det islandske entreprenørselskab Greenice fik opgaven, da de gav det bedste og billigste tilbud. Men den islandske virksomhed havde ingen erfaring i Grønland, og havde heller ingen grønlandske praktikanter.

Kommune Kujalleq skrev i en pressemeddelelse angående byggeriet af Inuili.

-  I Kommunen er vi meget glade, når der kommer selvstyrefinansieret byggeri til kommunen. For byggeopgaver giver normalt skatteindtægter, aktivitet til de lokale firmaer, nye arbejdspladser og lærlinge. Men det har på ingen måde været tilfældet med byggeopgaven på INUILI. "Et tilbud, der på papiret måske så billigt ud, ender med at blive samfundsmæssigt meget dyrt, derfor bør Selvstyret lære af byggeriet i Narsaq", siger formanden for Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget i Kommune Kujalleq Kalistat Lund.

Men hvorfor fik islændingene så opgaven?

-  Den selskab er registreret i Grønland, og det var dem der gav den billigste bud siger projektchef i boligselskabet Ini Robin Svendsen.