Bygdeskoler blev overset

Naalakkersuisut har afsat midler til en tilstandsregistrering af skoler og elevhjem. Men bygdeskolernes tilstand bliver ikke taget med i registreringen.
Skrevet af Noah Mølgaard
28. maj 2011 07:49

Inatsisartuts finansudvalg har godkendt, at bevilingen til tilstandsregistrering af elevhjem og kollegier bliver forhøjet med 2,5 millioner kroner. Byskolernes tilstand bliver også taget med i registreringen.

Finansudvalget har godkendt Naalakkersuisuts ansøgning om at flytte midler fra anlægsstrategi for bygder og yderdistrikter. 2,5 millioner kroner bliver flyttet fra den konto og bliver brugt til at forhøje bevillingen til tilstandsregistrering af elevhjem og kollegier.

Men finansudvalget har også kritisk bemærkning i forbindelse med godkendelsen. For bygdeskolerne er ikke omfattet af tilstandsregistreringen.

- Dette forekommer ikke nødvendigvis hensigtsmæssigt. Udvalget skal derfor henstille, at Naalakkersuisut overvejer, hvorvidt og i hvilket omfang også bygdeskoler, bør omfattes af projektet. Derudover henstillerudvalget, at man ved udarbejdelse af tilstandsregistreringen også inddrager hensigten om højnelse af elevhjemmenes pædagogiske sigte, skriver formanden for finansudvalget Olga P. Berthelsen.