Bygdeskolelederne synes ikke om anbefalingerne

Skatte- og Velfærdskommissionens anbefaling om, at bygdeskolerne fremover knyttes til byskoler, bliver ikke godt modtaget af bygdeskoleinspektører.
11. marts 2011 15:00

Skoleinspektørerne på to bygdeskoler ser ingen fordele ved, at de i fremtiden vil blev styret af skolen i byen. I hvert fald hvis politiker følger anbefalingerne fra Skatte- og Velfærdskommissionen. Skoleinspektør i Qeqertarsuatsiaat Ingrid Møller Nathanielsen siger:

- Jeg kan ikke forestille mig, at vi fra Qeqertarsuatsiaat kan blive fjernstyret fra Nuuk, for lærere i Nuuk kender ikke til situationen her i bygden.

Hvis ikke de kan komme hertil tit og bruge kræfter på administration, kan jeg ikke forestille mig, at vores skole bliver styret udefra, siger Ingrid Møller Nathanielsen.

Også Harald La Cour skoleinspektøren i Oqaatsut mener, at det er uforståeligt at Skatte- og Velfærdskommissionens anbefaler, at bygderne skoler skal administreres fra byernes skoler.

- Det vil være lidt vanskeligt at administrere - forstået på den måde, at lærerne fra byskolerne som vil skulle administrere os her i Oqaatsut eller i andre bygder i Qaasutsup Kommunia, ikke vil have den pædagogiske kontakt med de lærere som er på stedet. Det er jo sådan at de mål og rammer, det er sat op fra kommunens eller fra byskolens side, dem skal man jo følge op på, siger Harald La Cour, der også forudser, at det vil blive vanskeligt for byskolerne at løfte deres administrationsansvar, når det for eksempel kommer til at finde vikarer i tilfælde af sygdom.