Bygdeskibe må blive på land

Skimmelsvamp om bord på Anguteq Ittuk og en nødgenerator, der er gået ned på et andet bygdeskib. Sådan er situationen for Royal Arctic Bygdeservice.
13. november 2009 13:08

En af søfolkene fra Anguteq Ittuk har været syg, og en læge har vurderet, at ”det kunne skyldes skimmelsvampen”. Resten af søfolkenes helbred bliver nu undersøgt. Hvor lang tid Anguteq Ittuk er ude af sejlplanen er for tidligt at sige.

- Det vides endnu ikke, hvad reparationerne vil koste, men det vil medføre betydelige omkostninger for Royal Arctic Bygdeservice, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Bygdeskibet var allerede taget ud af sejlplanen for denne uge efter fundet af svampesporer om bord. Skibet Johanna Kristina fylder hullet i sejlplanen ud.

Oven i hatten med problemerne med skimmelsvamp har et af selskabets andre bygdeskibe, Angaju Ittuk, fået problemer med nødgeneratoren. Det er det skib, som sejler mellem bygderne ved Nuuk, Maniitsoq og Sisimiut.

Loven kræver, at nødgeneratoren skal virke om bord på et skib for at det må forlade havnen med passagerer.

Derfor chartrer selskabet et skib til at tage sig af lørdagens passagersejlads mellem Nuuk og Kapisillit. Er der fortsat problemer mandag vil Royal Arctic Bygdeservice fortsat chartre skibet til at udfylde hullet i sejlplanen.