Bygdekonference skydes i gang

Så er det i dag, Naalakkersuisuts stort anlagte konference om udvikling af mindre bosteder bliver skudt i gang.
Skrevet af Jens Thorin
23. maj 2014 09:56

150 mennesker er i dag ankommet til Ilulissat, hvor de i tre dage skal diskutere ”det gode liv” og i workshops fokusere på fremtidige initiativer.

I programmet til konferencen er der oplæg til debatter, visioner for de mindre bosteder. Og nogle af de mere håndgribelige temaer er "erhverv og levende ressourcer", "sociale forhold, sundhed og miljø".

Men efterdønningerne fra den globale finanskrise tilbage i 2009 vil stadig kunne mærkes, også i debatterne om bygdernes fremtid. Denne dags store tema er nemlig Grønlands økonomi, hvor naalakkersuisoq for finanser vil give overblik over de økonomiske udfordringer og nødvendige prioriteringer Grønland står overfor.

Af de 150 deltagere kommer der repræsentanter for bygdebestyrelserne fra landets samtlige 60 bygder, ligesom borgmester og kommunalbestyrelsesmedlemmer fra samtilige fire kommuner er at finde.

Nalakkesuisut bliver også godt trepræsenteret. Naalakkersuisoq for råstoffer og erhverv, Jens Erik Kirkegård er selvskreven som vært. Vittus Qujukitsoq, der har finansser som sit ansvarsområder, Nick Nielsen, med uddannelsesområdet, Sivert K. Heilmann med boligområdet, Steen Lynge med store sundhedsormådet og endelig Martha Lund Olsen med det sociale område vil også kunne træffes til konferencen.

Programmet er udarbejdet i tæt samarbejde mellem Naalakkersuisut, Kanunupe og Kanukoka.