Arkiv: Der var færre sidste år, der modtog et eksamensbevis fra en videregående uddannelse Foto: Randi Vestergaard Evaldsen

Videregående uddannelse: Bunken af eksamensbeviser er blevet mindre

Færre gennemfører en videregående uddannelse, viser nye tal fra Grønlands Statistik.

Sidste år gennemførte 131 personer en videregående uddannelse, hvilket er 46 færre personer i forhold til året før. Det skyldes ikke mindst, at der i 2017 ikke var nogen, der blev uddannet som sygeplejerske.

Næsten halvdelen, nemlig 46 procent, af de gennemførte videregående uddannelser bliver taget i udlandet.

Kurven for videregående uddannelser har været for nedadgående de sidste to år. I 2015 toppede tallet af gennemførte uddannelser med 182, primært fordi der dét år var 50 nyudklækkede socialpædagoger.

Det er primært professionsbachelor-uddannelserne, der har tiltrukket studerende mens færrest vælger en kandidatuddannelse.

Men i fremtiden er der håb for flere med kandidat-titler i bagagen, da antallet af studerende der begynder på kandidatuddannelserne er steget markant med 27 sidste år mod 15 i 2015.

Hvis man ser på tallene over en længere periode har der været en stor stigning i antallet af gennemførte forløb på de videregående uddannelser. Det er dog stadig kun 40 procent af befolkningen over 20 år, der har gennemført en uddannelse over folkeskoleniveau.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl