For hver tre skidt bøjer Rudolph Xiaodong Nie sig ned i knæ og lægger panden mod jorden i bøn. Han tilbragte 3 dage i Nuuk. Foto: KNR

Besøg i Nuuk Buddhist skal bede i 21 år

Tirsdag mødte et særsyn borgerne i Nuuk. En mand af asiatisk afstamning gik på vejen mellem Nuussuaq og Nuuk og knælede for hvert tredje skridt han tog og lagde panden mod asfalten.  Og det på trods af at den grønlandske sommer netop den dag ikke viste sig fra sin bedste side.

- Det var meget udfordrende. Det regnede, blæste og var koldt, så jeg skulle virkelig fokusere mit sind.  Det var svært for mig, fortæller kineseren, Rudolph Xiaodong Nie, der bor i Canada og er uddannet jurist fra Peking Universitet.

Han er også buddhist og har sat sig for at gøre noget for menneskehedens ve og vel.

- Jeg beder for, at folk skal være lykkelige, men på samme tid også for, at vi skal forbedre os selv, siger han.

Rudolph Xiaodong Nie mener, at verdenssamfundet er god til at forbedre de ydre ting som demokrati, økonomi og teknologi. Men de ting er ifølge ham bare redskaber til at opnå det virkelige mål med livet.

- Det vigtigste er, at vi skal forbedre os selv, siger buddhisten.

Og det er altså ikke bare en almindelig søndagsbøn i kirken.

Målet er at bede i 2124 byer over hele verden. Hvert sted skal Rudolph Xiaodong Nie bede 999 gange under en distance på tre kilometer. Tidsrammen er 100 byer per år. 

Grønland er kommet med på listen, fordi rejsen skal gå forbi alle verdens hovedstæder. Men det er som bekendt ikke billigt at rejse til landet, så vi var nødt til at spørge, hvor pengene til den lange rejse kommer fra.

- Jeg plejede at være integrationskonsulent i Canada, og jeg har en familieejet virksomhed derhjemme. Folk, især venner, donerer også penge, så jeg kan gennemføre min rejse, siger han.

På trods af vind og vejr tager den kinesiske buddhist nogle gode ting med sig fra Nuuk.

- Grønland har givet mig en dejlig følelse. Det er et smukt sted, og folk her er meget søde. Det er et fredfyldt sted. Jeg håber, at det grønlandske folk skal være glade og forbedre sig selv. Jeg ønsker Grønland en bedre fremtid, siger Rudolph Xiaodong Nie.

Fra Nuuk går turen til København, og sammenlagt er planen at bruge 21 år på at rejse verden rundt og bede for menneskehedens selvudvikling og lykke.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt