Brugseni vil madspild til livs

I mange lande har man den seneste tid øget fokus på madspild.
Foto © : Kalaallit Nunaanni Brugseni
Skrevet af Karsten Sommer
02. oktober 2015 05:20

I Danmark bliver der således hvert år kasseret 700.000 ton mad, som sagtens kunne være spist. Men som på grund af at sidste salgsdato er overskredet, i stedet må smides væk.

Herhjemme bliver der ligeledes smidt fødevarer ud for store beløb hvert år, og det er hverken til gavn for forbrugerne, dagligvarekæderne eller miljøet, mener Brugseni.

Derfor lancerer Brugseni nu under parolen ”Atorluaasa - madfornuft” et nyt tiltag, hvor dagligvare butikkerne sætter prisen mærkbart ned på de varer, der nærmer sig udløbsdatoen og derfor skal spises inden alt for længe.

 

Speciel køler til "Atorluaasa - madfornuft"

- I alle vores større butikker vil der blive placeret en køler, mærket  ”Atorluaasa - madfornuft”, hvor kunderne kan finde diverse madvarer til en ekstra billig pris, skriver Brugsenis direktør Susanne Christensen i en pressemeddelelse.

- I Brugseni har vi udsmid af fødevarer for cirka 3,5 millioner kroner om året. Udover madspild koster det også CO2 at transportere varerne til Grønland. Ved at have fokus på madspild kan vi dermed også gøre noget godt for miljøet, slutter Brugseni-direktøren.