Brugseni klar med klimavenlig bærepose

Fremover, når man handler i Brugseni, kan man ikke længere bære sine indkøb hjem i en traditionel plastikbærepose.
Foto © : Kalaallit Nunaanni Brugseni
Skrevet af Jonas Fievé
28. august 2018 12:40

Hvert år sælger supermarkedskæden hundredtusindvis af poser, og nu har man altså valgt at erstatte de gamle poser med nye, som er fremstillet af 85 procent biobaseret råmateriale fra sukkerrør, som er produceret under CO2-neutrale forhold.

- Det er simpelthen for at værne mere om miljøet og skabe en mere miljørigtig retning, siger marketing- og kommunikationschef Benny Reffeldt Otte.  

Både Brugseni og de andre dagligvarebutikker her i landet sælger også en del produkter, hvor plastemballage udgør en betydelig del.

LÆS OGSÅ Kielsen vil have alle til at hjælpe i kampen mod plastik i havene

Men ifølge marketing- og kommunikationschef i Brugseni, så er det ikke kun i deres poser, at men i fremtiden kan opleve en mere grøn profil.   

- Vi ser på flere løsninger, og hvis der er flere løsninger, der kan lade sig gøre her i Grønland for at skabe en mere miljøvenlig tilgang til tingene, så tager vi gerne de løsninger op, siger Benny Reffeldt Otte.  

I Danmark har supermarkedskæden Føtex valgt at stoppe salg af engangsbestik, tallerkener, sugerør og kopper af plastik, og McDonald’s har annonceret, at de i fremtiden vil gå over til pap-sugerør.

LÆS OGSÅ Snart mere plastik end fisk i verdenshavene

Men Brugseni kan endnu ikke fortælle, hvad deres næste tiltag vil være, da det ifølge Benny Reffeldt Otte er helt op til kunderne og medlemmerne.

- Hvad er det, de ønsker, hvad er det for nogle produkter, de ønsker. I sidste ende handler det også om, hvad det er praktisk muligt at anvende heroppe, siger marketing- og kommunikationschef i Kalaallit Nunaanni Brugseni.

I en mail til KNR skriver Pisiffik, at de i cirka 4 år udelukkende har solgt poser lavet af genbrugsplast, og man derfor ikke har planer om skifte sine poser ud.

Desuden henviser de til, at de løbende har brugt poser laver ud af biobaseret råmateriale, som Brugseni tager i brug nu.