Brug for os alle!

Over alt i landet har der været fest og taler og gang i den. I Qaasuitsup Kommunia var borgmester Jess Svane på talerstolen, og her luftede han sine tanker om et års dagen for Selvstyret:
21. juni 2010 17:11

- Vi må forstå og indse, at vort land har brug for enhver af os. Vi er alle en del af vort lands Selvstyre, sagde Jess Svane, som også opfordrede alle borgere til at ændre affaldsvaner:

- Vi smider oliedunke i havet efter påfyldning af motoren, vi efterlader affald i naturen, hvor vi holdt lejr, og vi smider gammel emballage. Vi må vænne hinanden til, at vi stopper med at smide affald i naturen og i stedet indfører bedre rene vaner, lød det fra Jess Svane.

Derudover brugte han en del af sin tale til at kommentere olieprøveboringerne i Diskoområdet.

- Hvis prøveboringerne giver positivt resultat, kan det ændre vor dagligdag radikalt. Vi må som samfund engagere os for at opnå den størst muligt andel af eventuelle goder, og hvis vi skal undgå tilskuerrollen, må vi stille store krav til hinanden, lød det altså fra Jess Svane.

I Qeqqata Kommunia har kommunens børn og unge tegnet, hvordan de forestiller sig, at de to byer Maniitsoq og Sisimiut ser ud om 20 år.

I Maniitsoq drømmer de unge om en svømmehal, en zoologisk have og et tivoli. I Sisimiut drømmer børnene derimod om guldminer så rige, at guldet flyder i gaderne.

De to fremtidsbannere vil nu blive gemt på museum og vist frem igen på nationaldagen i 2030.