Britiske efterretninger: Russisk invasion er gået i stå

Russiske styrker har lidt store tab og har kun gjort minimale fremskridt og møder standhaftig modstand.
Altødelæggende brand i en uddannelsesinstitution i byen Merefa i Kharkivregionen. De russiske styrker har lidt store tab og har kun gjort minimale fremskridt på land, til vands og i luften i de seneste døgn, siger den britiske efterretningstjeneste torsdag. Foto © : Handout/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
17. marts 2022 09:41

Den russiske invasion af Ukraine er i det store og hele gået i stå på alle fronter. De russiske styrker har lidt store tab og har kun gjort minimale fremskridt på land, til vands og i luften i de seneste døgn, siger den britiske efterretningstjeneste torsdag.

- Den ukrainske modstand er fortsat standhaftig og velkoordineret, siger det britiske forsvarsministerium om den militære udvikling i Ukraine.

- Langt størstedelen af Ukraines territorium - heri inkluderet alle større byer - er fortsat på ukrainske hænder, tilføjer ministeriet med henvisning til britiske efterretninger.

Samtidig tager den internationale harme over russernes invasion til, mens der kommer rapporter om angreb på civile. Ifølge amerikanske og ukrainske embedsmænd er blandt andet civile i en brødkø og civile i et teater blevet angrebet.

Den amerikanske præsident, Joe Biden, kalder den russiske leder, Vladimir Putin, for en krigsforbryder i en udtalelse, som Kreml kalder "utilgivelig". Rusland insisterer på, at "den særlige militære operation" i Ukraine går planmæssigt.

Moskva har endnu ikke vundet kontrol over nogen af de største byer under det største og mest omfattende angreb på en europæiske stat siden Anden Verdenskrig. Over tre millioner ukrainere er flygtet og tusindvis er blevet dræbt.