Når briterne 12. december skal afgive deres stemme ved det parlamentsvalg, som tirsdag blev stemt igennem i det britiske Underhus, vil der være historisk meget på spil.Foto: Uk Parliament/Reuters/Ritzau Scanpix

Britiske aviser: Parlamentsvalg bliver historisk afgørende

Der har aldrig været så meget på spil, som når briterne skal stemme til i december, skriver britiske aviser.

Når briterne 12. december skal afgive deres stemme ved det parlamentsvalg, som tirsdag blev stemt igennem i det britiske Underhus, vil der være historisk meget på spil.

Sådan lyder det enstemmigt fra lederskribenterne på en række af Storbritanniens største aviser.

- Dette er det vigtigste parlamentsvalg i 40 år - muligvis siden krigen. Resultatet vil definere vores land i den næste generation, skriver Daily Mails lederskribent.

Den britiske tabloidavis fremhæver, at premierminister Boris Johnson har formået, at få en brexitaftale på plads med EU - og fået den godkendt i Underhuset.

LÆS OGSÅ EU godkender ny udsættelse af brexit

Derfor bør vælgerne give ham chancen for at gennemføre planen, lyder det fra Daily Mail.

Lederskribenten på The Sun mener ligeledes, at parlamentsvalget bliver "nervepirrende" og "det mest af afgørende i vores livstid".

- Det giver Storbritannien et fundamentalt valg: Kapitalisme og et gennemført brexit eller marxistisk ekstremisme, en tilbagerulning af brexit og en mulig opbrydning af Storbritannien. Der har aldrig været så meget på spil.

The Sun henviser til, at meningsmålinger har vist, at oppositionspartiet Labour kun kan vinde et flertal, hvis partiet får støtte fra Liberaldemokraterne og Det Skotske Nationalparti (SNP).

- Det vil medføre en ny folkeafstemning om både brexit og skotsk uafhængighed, skriver avisen, som mener, at begge dele vil være katastrofalt for Storbritannien.

Omvendt mener The Daily Mirror, at valget bliver briternes mulighed for et tiltrængt magtskifte.

- Johnson går ind i valgkampen som en fiasko, som den konservative premierminister, som lovede et brexit inden 31. oktober og fejlede, skriver avisens lederskribent.

LÆS OGSÅ Boris Johnson vil have nyvalg i december

- 12. december får vi en fantastisk mulighed for at give dystre Johnson og De Konservative sparket og give Jeremy Corbyn (Labours leder, red.) posten. Mest af alt er det en mulighed for at stemme for en positiv forandring de næste fem år.

Ifølge avisen The Times er det lidt af et sats fra Boris Johnsons side, at der nu udskrives valg. Han håber ifølge avisen på, at vælgerne vil straffe oppositionen - og ikke ham - for at han ikke har kunnet levere et brexit inden 31. oktober.

Samtidig mener avisens lederskribent, at det havde været bedre, hvis valget først blev afholdt, efter at briterne havde forladt EU. For et valg inden vil skabe risiko for, at dødvandet i britisk politik fortsætter.

- Dermed kunne valgkampen fokusere på andre presserende emner. Som det er nu, vil landet gå til valg på et tidspunkt, hvor landet aldrig har været mere splittet, og hvor alle brexit-mulighederne fortsat er på bordet.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt