Britisk minister til PL-spillere: Gå ned i løn

Premier League-spillerne bør gå ned i løn og gøre deres for at hjælpe til under coronakrisen, siger minister.
- Taget i betragtning af, hvad mange har ofret, såsom folk i sundhedsvæsenet, der har betalt den ultimative pris ved at tage på arbejde og ende med at blive smittet og dø, så er det første, Premier League-spillere kan gøre, at hjælpe til og gå ned i løn, siger sundhedsministeren. Foto © : Tolga Akmen/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
03. april 2020 08:16

Premier League-spillerne bør gå ned i løn for at hjælpe det britiske samfund under coronakrisen.

Sådan lyder det fra den britiske sundhedsminister, Matt Hancock torsdag.

- Alle bør gøre sit, og det gælder også Premier League-spillerne, siger Matt Hancock.

- Taget i betragtning af, hvad mange har ofret, såsom folk i sundhedsvæsenet, der har betalt den ultimative pris ved at tage på arbejde og ende med at blive smittet og dø, så er det første, Premier League-spillere kan gøre, at hjælpe til og gå ned i løn, siger sundhedsministeren.

LÆS OGSÅ Coronavirus sætter Premier League på pause

Engelske topklubber har fået kritik for at udnytte en hjælpepakke fra regeringen til at sende ansatte hjem, mens spillerne stadig får fuld løn.

- Formålet med hjælpepakken er ikke at understøtte Premier League-klubbers økonomi, har Julian Knight, formand for det britiske parlaments sportskomité, tidligere sagt ifølge AFP.

Premier League skulle være i forhandlinger med den britiske spillerforening (PFA), men der er endnu ikke opnået enighed om en lønnedgang.

Premier League er indtil videre suspenderet frem til 30. april.