Beslutningen er ifølge meddelelsen taget som en "forebyggende sikkerhedsforanstaltning" på grund af den seneste tids "udvikling" i Danmark.Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix

Britisk karantænekrav rammer Danmark efter udbrud hos mink

Smitte på danske minkfarme får Storbritannien til at indføre krav om karantæne for indrejsende fra Danmark.

Storbritannien indfører med omgående virkning 14 dages karantænekrav for indrejsende fra Danmark. Der skyldes det omfattende smitteudbrud på danske minkfarme.

Det oplyser den britiske transportminister i en meddelelse natten til fredag.

Kravet er gældende fra klokken 05 dansk tid fredag.

- Jeg har taget en hurtig beslutning om omgående at fjerne Danmark fra regeringens liste over rejsekorridorer, udtaler transportminister Grant Shapps i en meddelelse.

Udtrykket rejsekorridor anvendes om lande, hvorfra personer kan rejse til Storbritannien uden at skulle i karantæne efter ankomsten.

LÆS OGSÅ Corona: Nordjyder må ikke krydse kommunegrænser

Beslutningen er ifølge meddelelsen taget som en "forebyggende sikkerhedsforanstaltning" på grund af den seneste tids "udvikling" i Danmark.

- Sundhedsmyndigheder i Danmark har informeret om omfattende udbrud af coronavirus på minkfarme, hvor en variant af virusset har spredt sig til visse lokalsamfund. Som følge af dette har den øverst medicinske rådgiver anbefalet, at som en forebyggende foranstaltning skal alle, der vender tilbage fra Danmark, isolere sig i 14 dage, skriver transportministeren.

Det oplyses ikke, hvor længe karantænekravet gælder.

Statsminister Mette Frederiksen (S) meddelte tidligere denne uge, at alle mink i Danmark skal aflives. Det skyldes frygt for, at coronavirusset muterer. Hovedparten af minkfarmene ligger i Nordjylland.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt