Brandstiftelsen efterforskes nu af politiet

Det kunne nemt have resulteret i omkomne, lyder det fra en borger i Sisimiut, hvis trappeopgang natten til den 7.september blev udsat for brandstiftelse. En forbrydelse, der stadig efterforskes af politiet i Sisimiut.
Skrevet af Mads Lynge
26. september 2011 16:17

Niviaq Lennert Kleist, der bor i stueetagen i det tre-etages boligejendom, som blev udsat for et brandattentat, fortæller:

- Det kunne have kostet menneskeliv. Ikke kun os, men hele blokken, og der bor jo også børn i de andre lejligheder, siger Niviaq Lennert Kleist fra Sisimiut.

Ifølge Sisimiuts ugeavis Sivdlek', kunne en beboer på boligejendommen i Ujaqqerivik i Sisimiut lugte røg, da hendes barn natten til onsdag d.7.september skulle på toilettet.
Hun gik derfor udenfor, hvor hun kunne se, at der var opstået en brand på underboens cykel og trappeopgang.

Politiet og brandvæsenet blev tilkaldt, men branden blev heldigvis slukket af Niviaq Lennert Kleists overbo.

Fungerende leder af politiet i Sisimiut, Karl Jørgen Lennert, oplyser over for KNR, at sagen efterforskes, og at de i den forbindelse beder eventuelle vidner om at henvende sig til politiet i Sisimiut på telefon 86 42 22.

Selvom det snart er tre uger siden, er Niviaq Lennert Kleist dog stadig rystet oven på hændelsen:

- Det gør ondt, for det kunne jo have udviklet sig til noget større og værre. Det kunne have kostet menneskeliv, så det er meget skræmmende, siger hun.

Og Niviaq Lennert Kleist har derfor en opfordring til vedkommende, der har påsat branden:

- De har brug for hjælp, og der er altid nogen der kan hjælpe. Før det koster menneskeliv, så bør i skaffe jer selv hjælp. Det er det eneste jeg kan sige, siger Niviaq Lennert Kleist.

I en anden sag om ildspåsættelse, forsøgte en 12-årig dreng, at sætte ild til et hus. Men takket være regn blev branden undgået.
Ifølge daglig leder af politiet i Sisimiut, Karl Jørgen Lennert, er sagen om den 12-årige dreng overgivet til de sociale myndigheder, da han er under den kriminelle lavalder.

Men politiet i Sisimiut søger altså eventuelle vidner til brandstiftelsen i boligejendommen i Ujaqqerivik. Henvendelse kan ske til politiet i Sisimiut på telefonnummer 86 42 22.