Brand i naturen ved Iginniarfik

<i>Opdateret 12.07.10 klokken 17.32</i> Redningsberedskabet i Qaasuitsup Kommunia meddeler, at der er konstateret brande cirka 10 kilometer fra Iginniarfik, hvoraf nogle er dem er påsat. Sagen er meldt til politiet.
12. juli 2010 14:14

I følge vidneudsagn var en del af brandene påsat, hvorfor sagen er blevet overdraget til politiet, fortæller chefen for redningsberedskabet, Johan Høegh Hansen.

Vagthavende ved Nuuk Politi, Johan Vesten, siger til KNR, at politiet har afhørt en mand, som angiveligt skulle have påsat brandene.

- Han har erkendt at han havde tændt bål, og ikke havde sørget for at slukke dem ordentligt. Vi betragter det som et hændeligt uheld, men vil dog benytte lejligheden til at opfordre folk til at være meget påpasselige med åben ild i naturen i denne tid, hvor der er meget tørt mange steder, siger Johan Vesten.

Manden vil muligvis få en bøde for sin uforsigtighed.

Redningsberedskabet i Qaasuitsup Kommunia understreger, at brandene indtil videre ikke udgør nogen fare for fredede områder, for dyr, for mennesker eller bygninger, hvorfor brandvæsenet ikke foretager sig yderligere.

Dog holder beredskabsvæsenet nøje øje med udviklingen af situationen.