Branchen jubler ved udsigt til mere byggeri

Der lyder et lettelsens suk fra bygge- og anlægsbranchen ved udsigten til, at Selvstyret nu ekstraordinært fremrykker en række investeringer for 174,5 millioner kroner på området.
11. april 2014 09:20

Siden november sidste år har mellem 500 og 750 personer har mistet deres deres job, vurderer formanden for Grønlands Arbejdsgiverforenings Brancheudvalg for Entreprenører og Råstoffer, Martin Ben Shalmi, over for Sermitsiaq.

- Det er glædeligt, at politikerne har lyttet til de bekymrede røster i branchen. Og der er ingen tvivl om, at de fremrykkede investeringer vil have en betydelig effekt, siger han og peger på, at i runde tal går cirka 40 procent af et bygge- og anlægsprojekt til personaleomkostninger.

Det betyder - ifølge Martin Ben Shalmi, at omkring 174 personer vil kunne komme i job.

- Og selv om der stadigvæk er et stykke op til de 750 arbejdspladser, der er gået tabt i den seneste tid, er tiltaget ikke omsonst, tilføjer han.

På nuværende tidspunkt er der ikke klarhed over, hvilke byer der vil få fremrykket bygge- og anlægsopgaverne. Selv få millioner kroner kan gøre en stor forskel i et lokalområde, fastslår Martin Ben Shalmi over for Sermitsiaq.

Også formanden for lønmodtagerorganisationen SIK, Jess G. Berthelsen, er tilfreds med Naalakkersuisuts tiltag.

- Det er netop den slags beslutninger, der skal til. I Anlægs- og Renoveringsfonden er der masser af penge, som blot er til pynt, fordi projekterne aldrig bliver ført ud i livet, lyder hans kommentar.