Brændstof-kritik afvist

Konkurrencenævnet tilbageviser SIK-formand Jess G. Berthelsens bekymringer om, at overgangen fra enspriser til maksimalpriser på olie og benzin her i landet vil medføre højere priser i bygderne end i byer med konkurrence.

Formanden for Konkurrencenævnet Carl-Aage Skovaa understreger i en pressemeddelelse, at maksimalpriserne på flydende brændstoffer fra den 1. januar næste år ikke bliver højere end de ville have været under det nuværende ensprissystem.

Maksimalpriser betyder i ordets egentligste forstand, at der sættes en højeste pris på benzin- og olieprodukterne. Men fordelen for forbrugerne er, at det i konkurrenceområderne giver forhandlerne af brændstof en mulighed for at konkurrere ved sænke prisen til gavn og glæde for den enkelte forbruger.

Konkurrencenævnet er - ifølge Carl-Aage Skovaa - bevidst om, at der ikke er konkurrence alle steder i Grønland. Men det er håbet, at der med den ny servicekontrakt vil opstå konkurrence alle steder, hvor markedet kan bære det. Dermed vil flest muligt få gavn af overgangen til maksimalpriser,tilføjer formanden for Konkurrencenævnet.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt