Brændstof-kritik afvist

Konkurrencenævnet tilbageviser SIK-formand Jess G. Berthelsens bekymringer om, at overgangen fra enspriser til maksimalpriser på olie og benzin her i landet vil medføre højere priser i bygderne end i byer med konkurrence.
04. januar 2012 07:02

Formanden for Konkurrencenævnet Carl-Aage Skovaa understreger i en pressemeddelelse, at maksimalpriserne på flydende brændstoffer fra den 1. januar næste år ikke bliver højere end de ville have været under det nuværende ensprissystem.

Maksimalpriser betyder i ordets egentligste forstand, at der sættes en højeste pris på benzin- og olieprodukterne. Men fordelen for forbrugerne er, at det i konkurrenceområderne giver forhandlerne af brændstof en mulighed for at konkurrere ved sænke prisen til gavn og glæde for den enkelte forbruger.

Konkurrencenævnet er - ifølge Carl-Aage Skovaa - bevidst om, at der ikke er konkurrence alle steder i Grønland. Men det er håbet, at der med den ny servicekontrakt vil opstå konkurrence alle steder, hvor markedet kan bære det. Dermed vil flest muligt få gavn af overgangen til maksimalpriser,tilføjer formanden for Konkurrencenævnet.