BP skal drive oliefelt for Maersk Oil

Når Maersk Oil fremover skal bore efter olie i Brasilien, så er det olieselskabet BP, som skal drive oliefeltet.
Skrevet af Mads Fisker
23. december 2010 14:42

Olieaktiviteterne er på dybt vand, og dermed er der tale om samme skæbnesvangre kombination af BP og dybtvandsboringer, som forårsagede oliekatastrofen i Macondo-brønden i Den Mexicanske Golf.

Men det bekymrer ikke A.P. Møller - Mærsk, der venter selv at få indflydelse på driften, fortæller topchef Nils Smedegaard Andersen.

- Vi har selvfølgelig fulgt hele Macondo-forløbet meget nøje, og vi mener ikke, at det samme ville være sket for os. Men vi går også ud fra, at vi vil få indflydelse på, hvordan tingene bliver gjort, siger Nils Smedegaard Andersen til Ritzau.

- Og vi er også sikre på, at BP - som jo normalt er en meget professionel organisation, og som vi allerede samarbejder med i den engelske del af Nordsøen - også vil tilpasse deres rutiner, så det ikke gentager sig, siger han.

A. P. Møller- Mærsk investerer i alt omkring 14 milliarder kroner i Brasilien, og det sker ved et køb af selskabet SK Energy Companys brasilianske afdeling.

Købet skal gøre Brasilien til et kerneområde for Maersk Oil, siger selskabets administrerende direktør, Jakob Thomasen, ifølge Ritzau.