Foto: Kommuneqarfik Sermersooq

Bortvist IT-chef taber erstatningssag mod Kommuneqarfik Sermersooq

Den tidligere it-chef i Kommuneqarfik Sermersooq var ikke whistleblower. Han var illoyal. Sådan lyder dommen fra Grønlands Landsret, der dermed stadfæster en dom fra Retten i Grønland fra marts sidste år.

Dermed var kommunens bortvisning af it-chef, Michael Williams i orden, afgjorde dommerne ifølge domsbogen, som KNR er i besiddelse af.

Tilbage i 2014 bortviste Kommuneqarfik Sermersooq den daværende it-chef, Michael Williams for at være groft illoyal overfor kommunen og den daværende økonomi- og personaledirektør Lars Møller Sørensen.

Kommunen begrundede bortvisningen med, at it-chefen kom med grove beskyldninger om nepotisme mod økonomidirektøren og desuden havde været illoyal overfor kommunen ved at sende beskyldningerne til både Ombudsmanden og Transparency Greenland uden at først at have fremlagt dem internt.

Intet belæg for beskyldninger

Michael Williams selv kaldte bortvisningen for usaglig og krævede en erstatning på 105.000 kroner. Han mente at hans mistanke om nepotisme var velbegrundet og henviste til at mistanken og ytringsfriheden for offentligt ansatte, retfærdiggjorde hans henvendelse til blandt andet Transparency.

Men i Landsretten vurderede dommerne den 12. september i år, at der ikke er belæg for de beskyldninger som Michael Williams sendte til Ombudsmanden og Transparency Greenland.

Og at Michael Williams kunne have taget sagen op internt i kommunen inden han skrev til Transparency eller Ombudsmanden.

Det har fået landsretsdommerne til at stadfæste, at it-chefen handlede illoyalt og altså ikke er whistleblower.

Michael Williams skal nu betale sagens omkostninger på 25.000 kroner.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!