Borgmestre og Naalakkersuisut skal drøfte passagertransport

Landets borgmestre er tilfredse med, at der nu kommer gang i samtalerne om de fremtidige servicekontrakter på passagertransport.
Foto © : KNR
Skrevet af Jørgen Semionsen
01. februar 2019 15:59

Servicekontrakterne har stor betydning for rejser rundt i Grønland. Nogle kontrakter udløber i slutningen af næste år, og derfor skal nye snart forhandles på plads.

Borgmestrene og Naalakkersuisut holdt møde onsdag i Qaqortoq.

Her fortalte naalakkersuisoq for infrastruktur Karl Frederik Danielsen, at borgmestrene sammen med Naalakkersuisut skal drøfte de fremtidige vilkår for rejser rundt i Grønland i midten af marts.

Og det blev godt modtaget:

- Det glæder mig, at kommunerne er inviteret til drøftelserne om servicekontrakterne om trafik, siger Palle Jerimiassen, borgmester i Avannaata Kommunia.

Det er Naalakkersuisut, der forhandler servicekontrakterne på plads med mandat fra Inatsisartut.

Men borgmestrene skal altså tages med på råd:

- Fra Naalakkersuisut vil vi lytte til borgmestrenes udfordringer i deres respektive regioner. Ligesom vi lytter trofast til Inatsisartuts budskaber, siger Karl Frederik Danielsen.

Passagertrafikken rundt i landet har været genstand for stor debat, og borgmester i Kommune Kujalleq, Kiista P. Isaksen, mener, at trafikforholdene bør forbedres:

- Som bekendt har vi her fra Sydgrønland stillet krav flere gange om, at der findes en løsning på de dårlige vilkår. Derfor ser vi frem til disse drøftelser. Det er sandt, at der bør findes en bedre løsning, siger Kiista P. Isaksen.

Selvom naalakkersuisoq for infrastruktur vil lytte til borgmestrene, så kan han dog ikke love forbedringer:

- Jeg aner ikke, hvordan den næste servicekontrakt kommer til at se ud. Derfor kan jeg ikke give et løfte om, at lige nøjagtig sådan kommer vi til at gøre, siger Karl Frederik Danielsen.