Borgmester vil tage sig af uventede gæster

Island oplever et par gange om året, at en afkræftet isbjørn kommer på uventet besøg. Det vil Reykjaviks utraditionelle borgmester nu gøre noget ved.
Skrevet af Mads Fisker
07. januar 2011 05:18

Når en isbjørn kommer i land i Island ender de typisk livet med at blive skudt, da de af mangel på naturlig føde er en trussel for landbrugsdyr og mennesker, men sådan vil det ikke gå næste gang, i hvert fald hvis det står til Reykjaviks noget utraditionelle borgmester Jon Gnarr.

Han vil nu iværksætte en internet-indsamling for at rejse penge til, at byens zoologiske have kan huse den næste isbjørn, der havner i landet, rapporterer islandske icenews.

Det var netop et af borgmesterens ret så usædvanlige valgløfter - der blandt andet også talte gratis håndklæder i byens svømmehaller - at den zoologiske have skulle være hjem for en isbjørn. Og nu vil Jon Gnarr altså gøre alvor af det løfte, melder icenews.

Der er endnu ikke offentliggjort en internet-adresse til indsamlingen, men også her fra Grønland vil man altså også kunne støtte isbjørnens kommende hjem, HVIS ellers man synes om idéen.