Borgmester raser over prishop

Kommune Kujalleqs borgmester Simon Simonsen kalder i dag Air Greenlands varslede prisstigninger på op imod 40 procent for ganske uhørte og helt uacceptable.
22. februar 2011 15:45

Selskabets nye prisstigninger rammer Sydgrønland og ikke mindst turistbranchen meget hårdt, siger han.

Og de er ifølge Simon Simonsen bare endnu en forringelse af trafikken i Sydgrønland. Han henviser til, at Air Greenland først nedlagde atlantforbindelsen mellem Narsarsuaq og København som helårsrute, så borgerne i Sydgrønland nu må tage omvejen over Nuuk og Kangerlussuaq.

- Det betyder dårligere forbindelser, strandede passagerer og dyrere billetter. En lovet Islandsrute kom heller aldrig i gang, og nu løber Air Greenland så fra et decideres løfte om billigere sommerbilletter, understreger borgmesteren. Og han pointerer samtidig, at de varslede prisstigninger giver turistbranchen urimelige vilkår at arbejde under.

- Man kan ikke sælge pakketure, der over night stiger med op til 40 procent, tilføjer Simon Simonsen, der nu kræver, at Naalakkersuisut går på banen og sikrer, at der også i Sydgrønland er en fornuftig trafik, der er til at betale, lyder meldingen i dag fra Kommune Kujalleqs borgmester.