Borgmester: Prisnedsættelse er umuligt

Kommune Kujalleq har opgivet at sænke priserne på de kommunale dagsinstitutioner i år. Skimmelsvamp og store udgifter til snerydning er skurkene, der har umuliggjort at man kunne lette børnefamiliernes udgifter i Sydgrønland i år.
Skrevet af Karsten Sommer
29. marts 2012 06:22

Det var ellers kommunens klare intention at få taksterne ned, så de følger landets andre kommuner, men uforudsete udgifter har desværre umuliggjort at gennemføre prisnedsættelsen i år, siger borgmester Simon Simonsen efter et ekstraordinært kommunalebstyrelsesmøde.

Her måtte man konstatere, at især en række uforudsete udgifter til bekæmpelse af skimmelsvamp på skolerne i Narsaq og Alluitsup Paa samt i daginstitutionen Angajo i Qaqortoq, suppleret med store udgifter til snerydning i kommunen denne vinter, har udløst  ekstraregninger til kommunen på 4,6 million kroner.

Og dermed forsvandt muligheden for at få sænket daginstitutionstaksterne i denne omgang, fortæller Simon Simonsen med beklagelse.

Til gengæld gav kommunalbestyrelsesmedlemmerne hinanden håndslag på at takstnedsættelserne skal gennemføres i 2013, med den intention, at de fra næste år ikke skal være højere end i de andre grønlandske kommuner.