Borgmester bliver kritiseret af sine partifæller

Qaasuitsup Kommuunia med borgmester, Ole Dorph, bliver nu opfordret af kommunalbestyrelsens Siumut-gruppe til at køle lidt af og starte et forsonende virksomhedssamarbejde.
Skrevet af Thora H. Nielsen
13. juni 2014 04:48

Borgmesteren kritiserede i sidste uge Upernavik Seafood ganske skarpt. Han satte for eksempel spørgsmålstegn ved, om direktøren var den rette mand til jobbet.
 
- Det skal være slut med den hårde tone, som vores kommune og ledelsen bruger overfor virksomheder og andre, siger partifællen og viceborgmester, Jess Svane.
 
- Som folkevalgt kan man ikke tillade sig at bruge den tone og sætte spørgsmålstegn ved arbejdsklimaet i en virksomhed. Med den tone er der ingen virksomhed, der vil arbejde og sætte investeringer her i Qaasuitsup Kommuunia, siger Jess Svane.
 
Borgmester, Ole Dorph, sagde i sidste uge, at Upernavik Seafood selv er skyld i deres manglende arbejdskraft fordi de leder virksomheden dårligt. Der er dårligt arbejdsklima på fabrikken, og det er direktør, Flemming Andersens, skyld, sagde Dorph.
 
- Når man leder en stor virksomhed som direktøren gør, så er han nødt til at vise sin gode vilje til at etablere et samarbejde i sådan et lille sted som en lille bygd i Upernavik-området eller Upernavik by. Hvis han ikke kan starte en dialog, så er han nok heller ikke den rette mand til at lede en stor virksomhed, sagde Ole Dorph.
 
Det er den slags hårde ord, der nu giver  borgmesteren modvind i blandt sine egne. Hans partikammerater kræver nu, at borgmester Ole Dorph ændrer sin retorik og begynder at tale om kommunens virksomheder med respekt. Dorphs bitre ord gavner ikke samarbejdet med nogen, mener Svane.
 
-Vi vil gerne have, at borgmesteren sammen med os arbejder for at få etableret et godt samarbejde med alle virksomheder. Og når der opstår problemer, må vi gå direkte til virksomhederne for at løse dem. Vi opnår intet ved at bruge den tone som borgmesteren bruger i øjeblikket.