Borgermøde om status for Ilimanaq-projektet

Nu skal der igen afholdes et borgermøde for borgerne i bygden Ilimanaq, hvor Qaasuitsup Kommunia, Realdania Byg, World of Greenland og Greenland Travel i dag vil fremlægge status for planerne i Ilimanaq.
11. februar 2014 08:34

Historien om Ilimanaq-projektet, hvor to historiske bygninger blandt andet skal restaureres og ombygges til restaurant og konferencefaciliteter, og hvor der samtidigt skal opføres 15 moderne turisthytter og tilsvarende forbedringer af bygdens gangstier og havneanlæg, skabte debat og røre blandt mange i efteråret.

Det skete efter borgmesteren i Qaasuitsup Kommunia, Ole Dorph, mødte op til et borgermøde om projektet og tilkendegav sin modvilje mod projektet efter at have meddelt borgerne i bygden, at han mødte op som privatperson til borgermødet. 

Borgermødet i Ilimanaq, med omkring 60 beboere, er arrangeret af Qaasuitsup Kommunia. 

Senest har et enigt kommunalbestyrelse i Qaasuitsup Kommunia, under det sidste møde i november, besluttet på et lukket møde, at projektet i Ilimanaq skal have lov til at køre videre i sin nuværende form. 

I Ilimanaq-projektet har Realdania Byg, World of Greenland og Qaasuitsup Kommunia indgået en trepartsaftale, hvor alle parter skal bidrage med deres del for at realisere projektet.

Kommunens bidrag bliver forbedring af anlægsfaciliteterne i havnen, kloaksystem og gangstier. World Of Greenland opfører 15 turisthytter. Og endelig skal Realdania Byg restaurere to historiske bygninger.