Borgere i Narsaq kræver bedre lægeundersøgelser

Under sloganet "bedre lægeundersøgelser af vores børn" gik 50 vrede Narsaq-borgere i dag på gaden i protest. Anledningen er en lille piges tragiske død af en uopdaget blindtamsbetændelse.
Skrevet af Oline I. Olsen
25. januar 2010 13:48

Op mod 50 vrede borgere i Narsaq demonstrerede i dag mod sundhedsvæsenet, efter at en 10-årig pige er død på grund af en uopdaget blindtarmsbetændelse.

Susanne Godtfredsen, der deltog i demonstrationen, mener at servicen på Lægeklinikken er for dårlig. Og at det nu har kostet et barn livet.

- Vi vil have grundigere lægeundersøgelser af vore børn, stod der blandt andet på skiltene, som Narsaq- borgere bar under demonstrationen. Og Susanne Godtfredsen håber som resten af Narsaq borgerne på forbedringer fremover.

- God service og bedre venteværelse på Lægeklinikken, siger hun.

Naalakkersuisoq for Sundhed Agathe Fontain, der er på en rejse, har modtaget meddelelsen om demonstrationen i Narsaq. Hun er berørt af den 10-årige piges død og afventer nu udfaldet af landslægens undersøgelse af sagen.

- Omstændighederne under dødsfaldet skal selvfølge klarlægges. Og det kræver en faglig vurdering. Landslægens undersøgelse er allerede i gang, og så må vi vente på udfaldet, før vi vurderer, om der skal ændres i procedurene, siger naalakkersuisoq for sundhed Agathe Fontain.