Borgen-skuespiller nomineret til dansk publikumspris

Skuespiller Nivi Pedersen er nomineret for sin rolle i den seneste udgave af DR-serien "Borgen".
Skuespiller og indstruktør NIvi Pedersen fra Aasiaat er nomineret til den danske "Svend-prisen" for sin rolle som Emmy Rasmussen i DR-serien "Borgen". Foto © : Ulannaq Ingemann
11. juli 2022 12:36

Hun spillede topembedsmanden Emmy Rasmussen i DR-serien "Borgen". Og nu er Nivi Pedersen fra Aasiaat nomineret til pris for sin rolle.

Det er til "Svend-"prisen, som uddeles under en filmfestival i Svendborg i Danmark.

Prisuddelingen adskiller sig fra andre prisuddelinger, fordi det udelukkende er publikum, som afgør, hvem der skal modtage prisen.

Nivi Pedersen er nomineret i kategorien "Årets Håb", som gives til en ny skuespiller, der spås en god fremtid i filmbranchen.

LÆS OGSÅ Grønland indtager hovedrolle i stor TV-serie

Og hun er ikke den eneste "Borgen"-skuespiller, der nomineret. 

Også Mikkel Boe Følsgaard, som spiller dansk embedsmand i serien, nomineret til "Årets bedste danske skuespiller i en TV dramaserie", ligesom hele fjerde udgave af Borgen-serien er nomineret til "Årets danske TV dramaserie".

Fjerde og altså seneste udgave af Borgen-serien er solgt til streamingtjenesten Netflix, som på verdensplan har over 220 millioner abonnenter.

Svend-prisen uddeles 31. august, og det er muligt at stemme på de nomineret via nettet frem til 25. august.

Du kan stemme på årets nominerede til Svend-prisen her.

Tidligere prisvinder

Nivi Pedersen debuterede som skuespiller i 2014 i Malik Kleists anden gyserfilm "Unnuap Taarnerpaafiani" ("Når natten er mørkest"). 

Hun har også medvirket i svensk-islandske serie "Tunn is" ("Tynd is") fra 2020.

LÆS OGSÅ Skuespillerdebutant Hardenberg spændt før sæsonpremiere af Borgen

Hun har instrueret diverse projekter som science-fiction-kortfilmen "Updated" fra 2020 og dokumentaren "Pilluarneq Ersigiunnaarpara" ("Lykken skræmmer mig ikke længere") fra 2019. Den følger to personer, der har været udsat for misbrug i barndommen. Filmen er en del af Naalakkersuisuts strategi mod seksuelle overgreb.

Hun har tidligere modtaget en Moon Jury Award fra den største filmfestival for oprindelige folk, imagineNATIVE, i 2020 for "Pilluarneq Ersigiunnaarpara" og en Innersuaq-prisen ved Nuuk International Film Festival samme år for sit samlede arbejde som instruktør og skuespiller.