Bolden ligger hos fiskerne

Arctic Green Food venter på nyt udspil fra fiskerne i prisforhandlingerne i Maniitsoq.
Skrevet af Noah Mølgaard
04. januar 2011 06:49

Arctic Green Food og KNAPKs lokalafdelinger i Maniitsoq ser forskelligt på forhandlingssituationen.

KNAPKs lokalafdelinger MUAPP og MAPP mener at forhandlingerne er brudt sammen. Men forhandlingsparten Arctic Green Food ser anerledes på situationen.

- KNAPK er fremkommet med et forhandlingsoplæg og Arctic Green Food er besvaret dette. Siden har der ikke været yderligere drøftelser, og det kan vel ikke betegnes som om forhandlingerne er strandet, siger Otto Stach fra Arctic Green Food til KNR.

Fiskerne er utilfredse med kravet fra Arctic Green Food om at skære hovedet af fisken inden indhandlingen. Men det skal ikke forstås som et ultimativt krav, mener Arctic Green Food.

- Selskabet har for eksempel indhandlet omkring 97 procent af al tonnage

af torsken med hoved det sidste halve års tid. Nogle fiskere vælger selv hvis de ønsker at indhandle uden hoved og få højere pris, da Arctic Green Food sparer omkostninger, siger Otto Stach.

Han erkender dog at parterne er uenige om indhandlingspriser og at Arctic Green Food ikke kan gå med til det krav fiskerne har fremlagt.

- Arctic Green Food må nødvendigvis have en tilstrækkelig indtjening førend det er muligt at øge prisner i det omfang som KNAPK ønsker, siger Otto Stach, og understreger at de venter på et nyt udspil fra fiskerne.