USA Boeing-fly tvunget til nødlanding

Et af de omdiskuterede Boeing 737 MAX 8-fly måtte tirsdag foretage en sikkerhedslanding i USA, efter at der opstod et motorrelateret problem.
Flyet, der tirsdag måtte nødlande i USA, var på vej fra den internationale lufthavn i Orlando i Florida, og havde ingen passagerer om bord. Arkivfoto Foto © : Benjamin van Waart/Flickr Creative Commons
Skrevet af Ritzau
27. marts 2019 08:02

Det oplyser USA's luftfartsmyndighed, FAA.

Flyet er af den type, som inden for det seneste halve år har været involveret i to dødelige ulykker. Senest den 10. marts i Etiopien, hvor 157 personer mistede livet.

Det har fået flere lande og myndigheder til at udstede flyveforbud mod netop Boeing 737 MAX-flyene, deriblandt også USA.

Flyet, der tirsdag måtte nødlande i USA, var på vej fra den internationale lufthavn i Orlando i Florida, og havde ingen passagerer om bord.

Flyet skulle transporteres til en lufthavn i Californien, men der opstod altså problemer undervejs, og flyet vendte sikkert tilbage til lufthavnen i Orlando.

FAA har tilladt luftfartsselskaber at foretage flyvninger med Boeing 737 MAX-fly, vel at mærke uden passagerer, for at flytte flyene til andre lufthavne.

Problemet, der tirsdag tvang flyet til jorden i Orlando, er ikke nødvendigvis relateret til den type problemer, der er opstået ved tidligere styrt.


/ritzau/Reuters