Blok P styrter over gravko

Manden i førerhuset overlevede mirakuløst, da resten af Blok P væltede over en gravko fredag morgen. Se billeder.
19. oktober 2012 08:14

I dag klokken 9.30 var det meningen at det allersidste af Blok P skulle rives ned.

Men allerede lidt over 8 faldt endemuren i bygningen af ukendte årsager sammen, og ramte blandt en af de entreprenørmaskiner som arbejder med nedrivningen.

Radioavisens medarbejder på stedet fortæller at nedrivningsarbejderne, politi, ambulance- og brandfolk ved 9-tiden arbejdede på fuld kraft for at fjerne murbrokkerne over den gravko, der arbejdede ved endegavlen ved blok P.

Endegavlen, der vender mod Brugsen, faldt lidt over klokken 8 ned over gravkoen, og styrehuset blev trykket helt sammen.

Klokken 9 var styrehuset dækket med hvide lagner, mens redningsfolkene forsøger at befri en mand i styrehuset. Det blev senere konstateret at manden i førerhuset er i live.

Lykkeligvis forlyder det at den indespærrede mand er ved bevidsthed, men at han ved 9-tiden endnu ikke var befriet. En kollega til manden, der stod bag gravkoen, er i følge INI´s informationschef Else Løvstrøm, indlagt på Dronning Ingrids Hospital med chok efter den rystende oplevelse, da bygningen uden varsel faldt sammen.

Det var ved 9-tiden endnu ikke muligt at få oplysninger fra politi eller brandfolk,  der var travlt optaget af at fjerne murbrokkerne fra gravkoen.

Nedrivningen skulle have været afsluttet festligt klokken 9.30 nu her til formiddag, i overværelse af både politikere og repræsentanter for INI, men noget gik altså helt galt, da gravkoen gjorde bygni9ngen klar, så kun endemuren stod tilbage til den officielle afslutning på nedrivningsopgaven.

I middagsradioavisen bringer vi en øjenvidneskildring fra een der så muren styrte sammen. Området omkring blok P er lige nu afspærret, og hundredvis af Nuuk-borgere kigger på fra området omkring den nu helt nedrevne bygning.