Blok P-støv får dagsinstitution til at flytte

Nedrivningen af landets største boligblok, den 200 meter lange og fem etager høje Blok P i Nuuk, forløber ikke helt uden gener for naboerne.
Skrevet af Mads Ullerup
27. juni 2012 07:16

Efter at have været plaget af nedrivningsstøv i tre uger, valgte Kommuneqarfik Sermersooq i går midlertidigt at flytte 72 børn fra daginstitutionen Ungaaq, der er nabo til bygningen.

- Der er nogle af forældrene, der har været bekymret, så for at mindske generne, har vi valgt, at de midlertidigt flytter ind i en anden bygning, siger Willian Krigel, der er direktør for udviklingsforvaltningen i Kommuneqarfik Sermersooq.

Hos boligselskabet INI A/S der er ansvarlig for nedrivningen af den 47 år gamle bygning, forstår man godt, at støvet kan give gener.

Projektleder Gunnar Nielsen mener dog ikke, at der er grund til at følge det nævnte eksempel og ligefrem flytte bare fordi, at man bor som nabo til blok P.

- Det er selvfølgelig drastisk, men jeg er fuld af forståelse over for det. Det er jo generende med støv og larm under alle omstændigheder, siger han.

Men selvom støvet kan virke ubehageligt, så forsikrer Gunnar Nielsen forsikrer, at det ikke skader helbredet.

- Det er ganske almindelig bygningsstøv, og der er ikke noget som helst giftigt i det, uddyber han.

Gunnar Nielsen lover desuden, at han nu vil kontakte entreprenøren for at få begrænset støvudviklingen fra Blok P mest muligt.

Ud over den almindelige og ufarlige byggestøv, så gemmer Blok P dog også på byggematerialer, der er forurenet med PCB og asbest, og en stor del af disse farlige materialer, vil derfor blive sejlet til Danmark for yderligere forbrænding og destruktion.

Hele nedrivningsarbejdet forventes at tage et halvt år.