Blok P-beboere bliver ikke flyttet imod deres ønske

Boligkonsulenten er hyret, og ingen vil blive flyttet noget sted hen imod deres vilje, lyder meldingen fra naalakkersuisut.
17. november 2010 12:48

Naalakkersuisoq for boliger, Jens B. Frederiksen, kan i dag berolige Blok P-lejerne. Naalakkersuisut har nemlig hyret en boligkonsulent, der skal hjælpe beboerne med at lave en individuel handlingsplan.

- Vi har ansat en konsulent, som skal tale med hver enkelt familie og hver enkelt beboer, som bor i Blok P nu netop for at få klarlagt ønskerne fuldt ud, så de kan få en flytning der kommer til at være i overensstemmelse med de enkeltes ønsker, siger Jens B. Frederiksen.

Han understreger, at ingen beboere bliver flyttet imod deres vilje.

- Der er ingen, der bliver tvunget til at flytte ud i Qinngorput, hvis de ønsker at blive inde i byen. Da vil boligerne i Qinngorput blive tilbudt lejere, der nu bor i Selvstyrets lejligheder inde i byen, og dermed vil der blive frigivet lejligheder, som de så kan flytte over i, lyder det fra Jens B. Frederiksen.

En tredje ting, der også har bekymret beboerne, er udsigten til en højere husleje. Og den slipper man ikke for, indrømmer naalakkersuisoq. Men fordi Blok P er piv-utæt, er der blandt andet et stort vandspild, som beboerne lige nu også betaler for.

- Derfor er selve driften af lejlighederne cirka 3 gange så høj per kvadratmeter som i de nye boliger. Det vil sige, at det man sætter til på huslejen, i høj grad opvejes af de driftsudgifter, der er, siger Jens B. Frederiksen og påpeger en ekstra variabel i husleje-regnestykket, der kan komme lejerne til gode:

- Det betyder også, at netop fordi boligsikring udregnes på baggrund af huslejen og ikke forbruget, er det sådan, at hvis man er berettiget til boligsikring, vil det i nogle tilfælde faktisk være billigere at bo i nogle af de nye lejligheder, siger naalakkersuisoq for boliger, Jens B. Frederiksen.

Han lover at beboerne i Blok P vil blive informeret yderligere snarest muligt.