Bliv Folketingspolitiker for en dag

Elever i folkeskolernes 8. og 9. klasse har nu en enestående mulighed for at få lov til at blive Folketingspolitikere på Christiansborg for en dag. 4. februar 2013 afholdes ungdomsparlamentet i Folketingssalen, og unge fra hele Rigsfællesskabet kan deltage.
Skrevet af Peter Troelsen
05. september 2012 10:18

Det er Sara Olsvig (IA), der har påtaget sig at promovere Folketingets ungdomsparlament her på Grønland, og hun opfordrer på det kraftigste de grønlandske skoleelever til at interessere sig for arbejdet i Folketinget. Her vedtages der også love, der kommer til at gælde for Grønland.

- Det her er en enestående mulighed for at prøve noget helt unikt. Jeg håber at der er rigtigt mange grønlandske skoleklasser, der vil indsende forslag til ungdomsparlamentet. Så vil der foregå en udvælgelsesproces, og de 60 bedste forslag vil blive behandlet på Folketingets ungdomsparlament. De, der udvælges til at deltage, får selvsagt rejse og ophold betalt, og en gigantisk oplevelse oveni, fortæller Sara Olsvig på en skrattende telefonlinje fra Island, hvor hun i øjeblikket er til konference.

Det er med velberådt hu, at Folketinget har valgt at lave ungdomsparlamentet for eleverne på 8. og 9. klassetrin. Jo før man får indblik i og interesse for politik jo bedre set med demokratiske briller.

- Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at eleverne på de to klassetrin er i stand til at overskue den parlamentariske situation, og allerede i den alder har man gode ideer til, hvordan tingen kan foregå. Hvis man sidder med en god ide, så er det bare med at komme i gang med at få lavet arbejdet med at sende til ind til ungdomsparlamentet. Sidste frist er udgangen af november måned, siger Sara Olsvig.

Læs mere om ungdomsparlamentet her:  http://www.ft.dk/Ungdomsparlament.aspx