Blev begravet uden familiens vidende

Den forsvundne urne med Siverth Petersen, som blev omtalt i middagsradioavisen, er nu fundet.
Skrevet af Jette Andersen
04. oktober 2011 16:46

I over fire måneder har familie ellers ikke vidst, hvor de jordiske rester af deres far og bror befandt.

Men efter Radioavisen er gået ind i sagen viser det sig nu, at Siverth Petersens urne allerede i maj måned blev begravet på Vestre Kirkegård - uden familiens vidende.

50-årige Siverth Petersen, der boede i Nuuk, blev kremeret i Vor Frelsers Kirke efter familiens ønske. Det var også familiens ønske, at begrave ham i Nuuk, hvor hans børn bor.

Det første ønske skete, men her næsten fem måneder efter hans død, er han endnu ikke begravet i Nuuk.

Derimod er han blevet begravet på Vestre Kirkegård i København. Tilmed er han blevet begravet allerede den 30. maj, 20 dage efter hans død. Og det er sket helt uden familiens vidende, der altså er gået i uvished i næsten fem måneder. Det oplyser personalet i Vor Frelser Kirke til Radioavisen i dag.

Men hvordan kunne det ske? Mellem Siverth Petersens familie og Royal Greenland - hans arbejdsgiver - er der tilsyneladende sket en misforståelse.

- Royal Greenlands rolle i denne her sag, har ikke været andet end, at Royal Greenland har givet tilsagn om at betale for fremsendelsen af den afdødes urne til Grønland, siger kommunikationschef i Royal Greenland, Katé Hansen. Hun understreger, at virksomheden ikke havde ansvaret for at sende urnen, kun betale for den.

Og Christian Laursen fra Royal Greenland kan også fortælle, at de på egen hånd ledte efter urnen, da de i juli fik flere opringninger fra Siverth Petersens familie, men uden held.

Men hvorfor man i Danmark vælger at begrave Siverth Petersen uden tilladelse fra familien står indtil videre hen i det uvisse.

For da der blev holdt mindehøjtidelighed for Siverth Petersen i Vor Frelsers Kirke, blev det sagt, at nu skulle urnen hjem til Grønland.

Radioavisen var dermed de første til at fortælle Siverth Petersens familie, at han altså er begravet i Danmark.

- Jeg er meget lettet over endelig at vide, hvor min brors jordiske rester er blevet af, siger storesøster Mathilde Berthelsen.

Hun siger også, at hun nu skal finde ud af, om han kan blive genbegravet i Nuuk eller om han skal blive i Vestre Kirkegård, hvor han blev begravet.