Binzer: Forstå eller forsvind

Lockouten er ikke en personlig kamp mod piloterne eller deres fagforening, men derimod et spørgsmål om selskabets overlevelse. Og kan piloterne ikke forstå det, skal de måske uanset konfliktens udfald finde sig et andet sted at arbejde, lyder den kontante melding fra Air Greenlands direktør.
Skrevet af Mads Fisker
13. januar 2011 11:57

- Jeg kender de fleste af piloterne ved navn og er vokset op med nogen af dem. Så jeg synes ikke, at det her er særligt sjovt. Men jeg har et hensyn, der er vigtigere end til den enkelte faggruppe. Til at sikre rigtig mange arbejdspladser langsigtet her i selskabet. Og derfor er jeg fokuseret på at blive ved med at køre den linie, der sikrer vores selskabs overlevelse på lang sigt, siger Air Greenlands direktør, Michael Binzer.

Og piloterne er simpelthen nødt til at forstå sammenhængen mellem deres ansættelsesvilkår og fremtiden for deres arbejdsplads. Hvis ikke, har de måske ingen fremtid i selskabet, konstaterer direktøren.

- De, der ikke vil forstå det, skal måske se sig om efter et andet sted at være. Det er jo ikke noget personligt fra mig mod den enkelte pilot; det er jo fordi, vi har haft nogle vilkår, som hører en anden tid til, og som vi skal have ændret på, siger Michael Binzer.

I en udtalelse tidligere på dagen udlagde piloterne deres direktørs måde at håndtere konflikten på som en kamp mod fagforeningen. Og Michael Binzer er bevidst om, at konflikten slår en kile ned mellem piloter og kabinepersonale på den ene side af kløften og ledelsen personificeret ved ham på den anden. En afstand, der bliver svær at fjerne, når eller hvis man på et tidspunkt vender tilbage til en form for hverdag igen.

- Det her er jo en tillidskrise, og det er noget, vi må arbejde meget hårdt på at få genoprettet, når den her konflikt er overstået, siger Michael Binzer.