Binzer: Forhandlinger endte uden vinder

Air Greenlands administrerende direktør mener ikke, at man kan tale om en egentlig vinder af styrkeprøven med kabinepersonalet. Men selskabet har måttet opgive for fremtiden at få fjernet faggruppens potentielle trussel om at spolere de rejsendes sommerferieplaner.
Skrevet af Mads Fisker
20. juni 2012 13:07

Den truende flykonflikt er afblæst, og sommerferie-rejsende kan ånde lettede op, efter Air Greenland og selskabets kabinepersonale ovenpå mindre end et døgn i den danske forligsinstitution har opnået enighed om en ny overenskomst for de omkring 60 ansatte.

Adminstrerende direktør Michael Binzer er ikke overraskende godt tilfreds med, at det er lykkedes at nå frem til en aftale.

- Det har været en kæmpe frustration ikke at kunne garantere de kunder, der har planlagt sommerferie et helt år, så jeg er meget lettet nu, siger han.

Michael Binzer vil ikke ud med, hvad der har fundet sted rundt om bordet med forligsmand Asbjørn Jensen for enden, men mener, at man fra begge sider er gået derfra med løftet pande.

- Jeg tror ikke, at det er så enkelt som at sige, at der var en vinder. Jeg håber i hvert fald, at vi har nået en aftale, der er til gavn for begge parter, siger Michael Binzer.

Air Greenlands administrerende direktør erkender, at kabinepersonalet har haft et godt kort på hånden, da faggruppens overenskomst altså udløb op mod sommerferien og dermed selskabets højsæson.

Men det er der - trods forsøg - ikke blevet lavet om på ved de nu afsluttede forhandlinger.

- Jeg ville da ønske, at det her tidspunkt lå midt om vinteren, sådan som det er tilfældet med de fleste andre fagforbund. Men det er heller ikke ændret i den nye aftale, for det har vi simpelthen ikke været i stand til at blive enige om, siger Michael Binzer.

Hør i aftenens radioaviser, hvordan den administrerende direktør forklarer, at Air Greenland nu tre gange inden for lige så mange år har været i åben konflikt med selskabets piloter og kabinepersonale.