Billig porto vil betyde bedre nethandel

Post Danmark vil nu forsøge at sætte skub i internethandlen mellem Grønland, Færøerne og Danmark. Med markante prisnedsættelser på pakkepost fra Danmark til Grønland vil Post Danmark forsøge åbne de danske netbutikkers øjne for det, de kalder de interessante e-handelsmarkeder i Grønland og på Færøerne.
07. juli 2011 14:06

I dag kan grønlændere og færinger kun købe tøj, sko, elektronik og andre varer på nettet i udvalgte danske butikker. Men netbutikker afstår nemlig på grund af den høje pakkeporto at sende varer til Grønland og Færøerne. Og det er det Post Danmark vil lave om på med portonedsættelser.

Eksempelvis reduceres prisen for flypakker til Grønland på indtil fem kilo fra 555 kr. til 326, mens skibspostpakker sættes ned fra 250 til 163 kroner. Og dermed skulle det momsfriheden kunne betale sig at handle med netbutikker i Danmark.

Post Danmark understreger samtidig, at de i samarbejde med Post Greenland har en effektiv distribution, som sikrer, at de købte varer når hurtigt frem alle steder - lige fra de større byer til den mindste bygd. I gennemsnit tager det kun to en halv dag at få en pakke fra Danmark til Grønland, hævder altså Post Danmark.