Bil falder gennem isen

En olietransport med 900 liter dieselolie i en lukket tank er faldet gennem isen og sunket ved Paakitsoq nord for Ilulissat.

Det var entreprenøren Ístak, der bygger vandkraftværket, der havde et uheld i forbindelse med transport af dieselolie. Det viste sig at isen var tyndere end først antaget. En bil, der var ved at transportere 900 liter dieselolie gik gennem isen i området Paakitsup ilorlia.

- Uheldet skyldes formentlig en kombination af, at isen på uheldsstedet var tyndere end forudsat og at isen på grund af de stigende temperaturer er ved at være svag, oplyser tilsynsmand Ole Kristensen til Nukissiorfiits hjemmeside.

Ìstak oplyser overfor KNR, at der ikke skete personskade ved uheldet. Føreren af bilen reagerede hurtigt og kom ud af bilen inden den gik gennem isen og sank. Men der ligger nu mindst 900 liter dieselolie på havbunden i Paakitsup ilorlia.

- Tanken med dieselolie var en lukket beholder. Der er derfor ingen synlig forurening, men når isen er smeltet vil de miljømæssige konsekvenser af uheldet blive undersøgt, oplyser Nukissiorfiit.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt