Biilo og T: Grønlænderne er flinke og rare

De to 18-årige arabiske teenagere Biilo og T fra København, der i disse dage er i Grønland for lave nogle indspilninger til en julekalender for DR, havde inden de kom herop deres egne forestillinger om livet i Grønland. Den opfattelse har nu ændret sig en del, nu da de har oplevet lidt af livet i Grønland. De er meget imponeret over den grønlandske natur og ikke mindst befolkningens venlighed.
Skrevet af Mads Lynge
15. oktober 2009 14:17

- Grønlænderne er flinke og rare, og jeg er rigtig glad for, at der findes sådan nogle personer i denne verden, siger Bilal Al Manti. Og Achmed Ali Turki er enig:

- Jeg synes grønlænderne er for seje, og jeg synes de minder lidt om araberne, fordi vi var hjemme hos en bedstemor forleden. Hun minder meget om vores bedstemødre, så jeg synes de er seje, siger Achmed Ali Turki, der slet og ret også kaldes T.

Ligesom sin kammerat Bilal Al Manti, eller Biilo, går han på et gymnasie i København. Under navnet Perlevenner laver de små tv-klip, der lægges på DR's hjemmeside, og netop i disse dage er de i fuld gang med optagelser til en julekalender, der senere skal lægges ud på nettet.

De mener livet i en storby til tider kan være hektisk, hvorfor de over for deres kammerater i Danmark vil anbefale en tur til Grønland:

- Vi vil anbefale alle i Danmark til at se, hvordan Grønland er, fordi det er et virkeligt dejligt sted, hvor man kan føle sig fri ude i naturen. Man har brug for at komme lidt ud for at få lidt fred, siger Biilo.

Og så er oplevelsen af at tage til Grønland noget helt nyt, siger de:

- Det er faktisk noget helt nyt for os. Ikke på grund af, at der ikke er så mange mennesker som i København, men også naturen og hvordan det hele er opbygget. Det hele er meget anderledes end i København. Det er det, der har gjort det hele godt, siger Biilo, mens T siger:

- Altså alt det udsigt og sådan noget, det får øjnene til at falde ud. Så jeg synes det er rigtig rigtig flot her. En rigtig god tur. Jeg har ikke oplevet noget lignende. Altså, det er en tur man aldrig nogensinde vil glemme, siger Achmed Ali Turki og Bilal Al Manti fra København.

Sidstnævnte tager tilbage til Danmark imorgen, mens Achmed Ali Turki først tager til Danmark på mandag.

De er begge født i Danmark, men har baggrund fra Mellemøsten. Achmed Ali Turki er af irakisk herkomst, mens Bilal Al Mantis forældre stammer fra Libanon.