BIG vandt

Det kommende Nationalgalleri for Kunst i Grønland skal tegnes af det danske arkitektfirma BIG. Deres forslag blev valgt som vinder ud af seks bud.
Skrevet af Karsten Sommer
09. februar 2011 05:27

Det blev afsløret i går eftermiddags på Rådhuset i Nuuks af formanden for Inatsisartut, Josef Motzfeldt, der også er formand for den selvejende fond, der arbejder for at få skabt Nationalgalleriet i Nuuk.

Seks nordiske tegnestuer var indbudt til at komme med deres bud, og vinderen blev altså arkitektfirmaet BIG - der står for Bjarke Ingels Group. BIG er et af de seneste års mest succesrige danske arkitektfirmaer, der står bag en række opsigtsvækkende nybyggerier flere steder i Danmark og andre steder i verden. BIG er blandt andet kendt for boligbyggeriet 8-tallet samt den roste danske pavillon på den nyligt afsluttede verdensudstilling i Shanghai, Kina.

Kommuneqarfik Sermersooq har stillet en grund til rådighed i området syd for Kolonihavnen, en attraktiv placering, hvor museumsgæsterne, ud over den grønlandske kunst, vil få udsigt mod indsejlingen til fjorden i Nuuk.

Nationalgalleriet har til formål at vise det bedste indenfor grønlandsk kunst, suppleret med anden inuitkunst og kunst der relaterer sig til oprindelige folk og Grønland.

Der er endnu ingen fast køreplan for hvornår Nationalgalleriet skal bygges.