Bidens schæferhund er forvist fra Det Hvide Hus

Det amerikanske præsidentpar har haft en del problemer med deres hunde i Washington.
- Præsidentparret er taknemmelige for den støtte og den tålmodighed, som Secret Service og alle involverede har vist, mens de forsøger at finde en løsning, siger talsmanden for den amerikanske førstedame. Foto © : Saul Loeb/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
05. oktober 2023 12:26

Præsidentparret Jill og Joe Bidens schæferhund, Commander, er blevet forvist fra Det Hvide Hus efter en række situationer, hvor den har bidt ansatte og Secret Service-personale, oplyser en talsmand for den amerikanske førstedame.

- Præsidentparret er taknemmelige for den støtte og den tålmodighed, som Secret Service og alle involverede har vist, mens de forsøger at finde en løsning, siger talsmanden.

I en erklæring fra præsidentfruens kommunikationschef, Elizabeth Alexander bliver det gjort klart, at schæferhunden er flyttet.

- Commander er indtil videre ikke i Det Hvide Hus eller på området, hedder det.

Commander er to år gammel og blev introduceret med en stor fanfare i december 2021, da Biden under overskriften "Velkommen til Det Hvide Hus" lagde et foto ud af hvalpen, som havde en tennisbold i munden.

Parret har tidligere haft lignende problemer med hunde.

Major, en omplaceret schæfer, som familien tog til sig i 2018, var i 2021 indblandet i flere bid-episoder. Hanhunden blev derefter specialtrænet i Bidens hjemstat Delaware for at gøre den vant til livet i præsidentens embedsbolig, men den bor i dag hos venner i Delaware.

Jill og Joe Bidens måske mest kendte "første hund", Champ, som også var en schæfer, døde i 2021. Hunden, der blev 13 år, var allerede i Det Hvide Hus, da Joe Biden var vicepræsident under Barack Obama i årene 2009-2017.