Biden vinder stort ved primærvalg i tre stater

Joe Biden står i de foreløbige resultater til at vinde stort i tre delstater, der tirsdag afholder primærvalg.
Tirsdagens primærvalg giver endnu mere momentum til Joe Biden, der indtil videre fører kapløbet om kandidaturet. Foto © : Kevin Lamarque/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
18. marts 2020 07:48

Den tidligere amerikanske vicepræsident Joe Biden vinder stort ved Demokraternes primærvalg i delstaterne Florida, Illinois og Arizona.

Det skriver flere amerikanske medier, herunder CNN.

Joe Biden står til at få 61 procent af stemmerne, mens senator Bernie Sanders står til 22 procent af stemmerne i Florida.

Biden: En rigtig god aften

Det viser resultater fra 93 procent af valgstederne i delstaten, efter at de sidste valgsteder er lukket natten til onsdag dansk tid, skriver nyhedsbureauet AFP.

LÆS OGSÅ Joe Biden er favorit hos Demokraterne efter flere vigtige sejre

Biden har takket alle tre stater på Twitter for opbakningen, ligesom han har holdt tale uden publikum, hvor han siger, at det har "været en rigtig god aften".

Med sejre i Florida, Illinois og Arizona har Joe Biden vundet primærvalg i 19 stater indtil videre.

Joe Biden fører kandidatkamp

Biden og Sanders kæmper om at blive den siddende amerikanske præsident Donald Trumps demokratiske udfordrer ved præsidentvalget i november.

Tirsdagens primærvalg giver endnu mere momentum til Joe Biden, der indtil videre fører kapløbet om kandidaturet.

Donald Trump har tirsdag vundet det republikanske primærvalg i Florida og Illinois, hvilket giver ham nok delegerede til at blive partiets nominerede, skriver AFP.