Biden: Vælgerne skal høres inden ny højesteretsdommer findes

Republikanske senatorer ved inderst inde, hvad der er bedst for landet, siger Biden om højesteretsslagsmål.
En dugfrisk meningsmåling, som Ipsos har foretaget for Reuters, viser, at et flertal på 62 procent af amerikanerne ligeledes mener, at det skal være vinderen af det kommende præsidentvalg, der udpeger Ginsburgs afløser. Foto © : Roberto Schmidt/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
21. september 2020 07:46

Og så Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden, siger søndag, at USA bør respektere den afdøde højesteretsdommer Ruth Bader Ginsburgs ønske om, at hendes afløser først udpeges efter valget 3. november.

- Vælgerne i dette land bør høres, siger Biden i en tale, hvor han hylder Ginsburgs mangeårige virke.

Men både præsident Donald Trump og Senatets republikanske flertalsleder, Mitch McConnell, har sagt, at de vil have en hurtig afklaring.

Det er USA's præsident, der nominerer en kandidat til en ledig stilling i højesteretten. Vedkommende skal derpå godkendes af Senatet.

Her har Republikanerne et flertal på 53 af de 100 pladser.

LÆS OGSÅ Bloomberg vil støtte Bidens kampagne med 100 millioner dollar

Men to republikanske senatorer, Lisa Murkowski og Susan Collins, har begge sagt, at de ikke vil haste afstemningen igennem. Collins har uddybet, at hun mener, at vinderen af præsidentvalget skal vælge en kandidat til den ledige plads.

Hvis yderligere to republikanske senatorer vil have, at valget af en ny dommer skal vente, kan Trump få svært ved at få den hurtige godkendelse af sin kandidat, som han ønsker.

En dugfrisk meningsmåling, som Ipsos har foretaget for Reuters, viser, at et flertal på 62 procent af amerikanerne ligeledes mener, at det skal være vinderen af det kommende præsidentvalg, der udpeger Ginsburgs afløser.