Bevar fødestuen

Formanden for jordemødrene her i landet, Rikke Kuhn, mener det er under al kritik, at fødeafdelingen på Maniitsoq Sygehus skal lukkes den 1. maj.
Skrevet af Mads Ullerup
08. april 2012 16:24

Regionslæge fra Sisimiut Sygehus, Ove Rosing Olsen, har meddelt at fødeafdelingen på Maniitsoq Sygehus lukker den 1. maj, når jordemoder Rikke Kuhn forlader sin stilling.

- Som jordemoder er jeg ked af, at man lukker et velfungerende sted, og samtidig synes jeg, at det er synd for borgerne, siger Rikke Kuhn.

Fødestuen på sygehuset i Maniitsoq bliver som nævnt lukket ned den 1. maj, hvor Rikke Kuhn og hendes mand flytter til Nuuk for at arbejde.

Men problemet er, at der slet ikke er gjort en indsats for at finde en ny jordemoder, mener Rikke Kuhn.

- De har slet ikke slået stillingen op, og de kunne sagtens have fundet en ny jordemoder, fortsætter Rikke Kuhn.

Nu frygter Rikke Kuhn, at lukningen vil ramme de borgere, der venter sig barn i Maniitsoq.

- Det har store konsekvenser. Der er langt, hvis man som gravid i Maniitsoq skal rejse helt til Sisimiut, og samtidig er det dyrt, siger hun.

Sundhedsassistent Karoline Olsen fortæller, at meddelelsen om lukningen er kommet som et chok for alle på sundhedscenteret i Maniitsoq.

Hun ser bestemt ikke frem til at give beskeden videre til de gravide.

- De aner jo ikke, at de skal til Sisimiut efter første maj, hvis de skal føde. Borgerne er jo slet ikke informeret om det, siger Karoline Olsen.

Hun vil kæmpe for at fødestuen på sygehuset i Maniitsoq ikke bliver lukket, men hun ved, at det bliver en svær kamp.

- Vi kan desværre nok ikke gøre så forfærdelig meget ved det, men vi skal holde møde om sygehusets fremtid den 13. april, og så må vi tage det op der, fortæller Karoline Olsen.

Det har her i dag ikke været muligt at få en kommentar fra regionslæge fra Sisimiut Sygehus, Ove Rosing Olsen.

Vi ville ellers gerne have spurgt ham om, hvorfor man nu vælger at lukke fødestuen i Maniitsoq.