Bestyrelsesformand i mulig dobbeltrolle

Den nyvalgte formand for bestyrelsen for Great Greenland, Amalie Jessen, sidder umiddelbart i en dobbeltrolle.
Skrevet af Jens Thorin
28. maj 2010 09:56

For nyligt blev tidligere departementschef for Departementet for fiskeri, fangst og landbrug Amalie Jessen udpeget af Naalakkersuisut som formand for bestyrelsen i Selvstyrets Great Greenland.

Samtidig sidder hun nu som konstitueret kontorchef i departementets fangst- og jagtenhed, hvorfra hun kan påvirke beslutningsprocessen, når bevillinger til Great Greenland skal behandles.

Alligevel ser hun ikke nogen problem i, at hun sidder i en dobbeltrolle.

- Jeg har ingen bevillingsmyndighed. Og jeg kan adskille de to opgaver, jeg har fået nu.

Men hvem afgør, om du sidder i en dobbeltrolle?

- Det gør min chef. Og i sådanne situationer tager vi de forbehold, som der skal være.

Amalie Jessens departementschef Jens K. Lyberth ser heller ikke nogen problemer i, at hans kontorchef risikerer at ende i en dobbeltrolle:

- Selvstyret har klare regler om habilitet i sådanne situationer, og dem følger vi. Jeg skal nok sikre, at der ikke opstår problemer, siger Jens K. Lyberth til KNR.

Det er Naalakkersuisut, der har udpeget Amalie Jessen som bestyrelsesformand hos skindvirksomheden. Medlem af Naalakkersuisut, Ane Hansen siger:

- Det står enhver frit at stille spørgsmål ved vores dispositioner. Hvis der opstår sådanne problemer, så har vi jo altid mulighed for at vurdere, hvordan og hvorledes vi kommer ud af det.