Bestyrelser sendt på slankekur

En hel stribe selvstyreejede selskaber har i løbet af foråret fået slanket deres bestyrelser.
16. juni 2010 05:16

Slankekuren sker for at professionalisere dem og spare penge, fortæller formand for Naalakkersuisut Kuupik Kleist.

Farvel til bestyrelsesmedlemmer valgt på grund af deres støtte til et politisk parti. Og goddag til flere kvinder og yngre bestyrelsesmedlemmer:

- Vi har villet gøre op med, at grønlandske virksomheders ledelser først og fremmest var politisk valgte. Både i Grønland og i udlandet har medierne diskuteret, om de her bestyrelser i virkeligheden tjente en politisk dagsorden i stedet for virksomhedernes ve og vel, siger formand for Naalakkersuisut Kuupik Kleist.

I løbet af foråret er bestyrelserne i flere selvstyreejede selskaber blevet slanket: Greenland Development gik fra 7 til 4 bestyrelsesmedlemmer, Greenland Venture fra 5 til 3, og Tele Greenland gik fra 10 til 6 af slagsen.

Slankekuren sker for at spare penge til for eksempel honorar og rejser. Generelt skal ledelsen af virksomhederne køres mere professionelt, fortæller Kuupik Kleist:

- Virksomhederne har en stor opgave i, at deres økonomi skal blive bedre, så de selvstyreejede selskabers bidrag til samfundsøkonomien bliver større. Landskassen skal jo ikke kun tjene til at dække virksomhedernes underskud.

Royal Greenland har ikke fået slanket sin bestyrelse.