BILLEDER Besætning reddet på åben hav

Søværnets inspektionsfartøj Ejnar Mikkelsen fra 1. Eskadre var lørdagude i en redningsaktion langt mod nord ved Thulebasen, da et mindre sejlskib havde fået motorstop og drev for ankeret.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
23. august 2016 09:34

SE BILLEDER FRA REDNINGSAKTIONEN I GALLERIET I TOPPEN AF ARTIKLEN

Inspektionsfartøjet var i gang med en opgave med at forberede et flagskifte på rigets vestligste punkt, nemlig øgruppen Carrey øerne, da Arktisk Kommando sendte en nødmelding til Ejnar Mikkelsen.

På det tidspunkt befandt sejlskibet sig cirka seks timer fra Ejnar Mikkelsen. Ombord var tre amerikanere og en dansker, som foretog hydrografiske målinger for en NGO.

Da inspektionsfartøjet nåede frem var vinden af orkanstyrke og sigtbarheden var faldende. Men det lykkedes at få kontakt med havaristen og lægge en plan for at hjælpe.

Planen bestod i at skyde en line til sejlskibet for at overføre en slæbetrosse, så skibet kunne slæbes i sikkerhed i læ for vinden.

Sent lørdag aften ankom både Ejnar Mikkelsen og havaristen til et sikkert ankersted. Her fik besætningerne et bad og en portion mad, som kabyssen havde holdt varm.

Søndag morgen blev skaderne på det lille skib repareret, og efter en omgang højtbelagt smørrebrød til middag, kunne skibets tre amerikanere og ene dansker sejle videre.